7 Fjell er et bryggeri som ligger her i Bergen. Det er et håndverksbryggeri og selve mesteren er Gahr Smith Gahrsen. Bryggeriet er både tradisjonsrikt og innovativt, og startet opp tilbake i 2014. Det første ølet het betegnende nok «Vinter». Og bryggeriets navn kommer selvsagt fra Bergens velkjente landemerke, de sju fjellene som omkranser byen.

Gahr Smith Gahrsen er en velkjent mann for alle ølelskere. Han har vunnet flere priser, deltar ofte i ekspertpaneler og er lidenskapelig opptatt av ølbrygging.

Innovativt øl

Ølet som brygges hos 7 Fjell er tuftet på gamle engelske øltradisjoner blandet med ny og innovativ tenkning. Her skal det lages øl med balansert og nydelig smak, god alene og god sammen med mat. Målet er kvalitet i alle ledd og forhåpentligvis skape flere elskere av ekte, håndlaget ølkvalitet.

Det har de for så vidt også klart på den tiden de har holdt på. Ølet deres finnes ikke bare rundt om i hele Norge, på supermarkeder, serveringssteder og selveste Vinmonopolet, det eksporteres også helt til Russland og Italia! Det bestilles nesten mer enn bryggeriet klarer å brygge og det borger jo for at dette ølet har et enormt potensiale!

Øltyper

Tradisjoner og innovasjon går hånd i hånd hos dette bryggeriet. Grunnlaget for sortimentet er Pale Ale og Indian Pale Ale og til dette legges det til Brown Ale, Amber Ale, Stout, Barleywine og tradisjonelt, belgisk Sour Ale. Som prikken over den berømmelige i-en kommer alt det deilige sesongølet.

Øl må jo ha navn og de velsmakende flaskene fra bryggeriet 7 Fjell har flotte etiketter med velklingende navn som Ulriken, Walkendorff, Tippetue, Småtøs, Kjuagutt, Magnus Barfot, Englafjell og Fløien samt Høst, Vinter og Sommer. Med andre ord er bryggeriet tydelig stolt av sine bergenske aner og setter byen på kartet også i navnevalget på ølflaskene! Du trenger for så vidt ikke bekymre deg, her produseres det selvfølgelig som seg hør og bør også juleøl.

Liker du krimbøker av norske forfattere, som Gunnar Staalesen, kan vi fortelle deg at den kjente karakteren Varg Veum får sin egen bayer i samarbeid med 7 Fjell! Dette er noe mange gleder seg til!

Ønsker du å vite mer om bryggeriet 7 Fjell, så har de egen hjemmeside samt en side på Facebook. De er faktisk også kjente for å dele med seg av oppskriftene sine, i alle fall til dels, så her kan du altså finne mye spennende informasjon.

Utvalget på Cafe Bastant

Vi er selvfølgelig stolte over å være et av serveringsstedene som kan tilby håndbrygget øl fra 7 Fjell til våre gjester. Vi har satt sammen et utvalg fra deres sortiment som både passer til vår meny, men som også passer til å drikke alene, for de som vil ha øl uten mat. Vi har også tatt inn de spesielle sesongbaserte typene, slik at vi kan tilby gode drikkevarer for enhver anledning.

Vi vil også minne om at 7 Fjell er en av arrangørene bak» Bergen Craft Beer Fest» som går av stabelen for første gang i mai i år. Vi lover å følge opp med godt utvalg øl og deilig mat som passer til!