I Bergen, Vestlandets vakre perle og hovedstad, er folk veldig opptatt av mat og gode drikketradisjoner, da spesielt øl. Vi er kjente for Hansa Bryggerier og byen har også opptil flere mikrobryggerier, som kombinerer det beste fra flere verdener. I Bergen finner du både rene mikrobryggerier, som eksporterer øl til hele verden, men også mikrobryggerier som lager øl for å berike spennende oppskrifter på mat det går gjetord om.

Bergen er stedet for de unike opplevelser. Ikke bare naturopplevelser, med flotte fjell og hav rett utenfor døren, men også museer, konsertarenaer, bryggerier, lokale råvarer og mye annet flott. Bergenserne er med rette stolte av byen sin og alt den kan by på.

I Bergen skjer det stadig noe nytt og nå har bryggerimester Gareth James Stewart har startet opp med et nytt konsept i Bergen by. Eieren, Tom Greni, er stolt over å kunne tilby noe annet enn hva byen har fra før. Det spennende konseptet dreier seg om øl og mat. Her er det ikke bare snakk om øl til mat, men også øl i maten, og ølet brygger de selv!

Øl til og i mat

Ølet brygges altså for å passe til maten og maten velges for å passe til ølet. Her er det helhet for alle pengene. Maten endrer seg og ølet endrer seg, noe som gjøre et besøk til Bryggeri til en spennende og ny opplevelse hver gang.

Maten er tradisjonsmat med ny vri og ølet brygges på bakrommet og har med andre ord kort reisevei. Ingrediensene reiser heller ikke langt da Bryggeriet støtter lokale produsenter. Ikke bare det, kornet som blir til overs etter ølproduksjonen gis til bøndene som bruker det til å fôre de dyrene som gir kjøtt til restauranten. En perfekt syklus og et perfekt samarbeid.

Stedet for alle som liker god mat

Dette vil utvilsomt bli et svært populært sted blant turister som besøker byen og som vil oppleve Vestlandets egne smaker. Et besøk på denne restauranten vil garantert gi dem noe å prate om! Det er jo det vi vil ha når vi er turister, nemlig de unike opplevelsene og de særegne smakene. Dette som gir oss noe å fortelle samt minnes i tider fremover, og som kanskje gjør at vi kommer tilbake gang på gang.

Bryggerimester Stewart har utdannelsen sin fra Berlin og har erfaring fra både utelivsbransjen og bryggerivirksomhet. Han har brygget øl på hobbybasis i mange år og kan faget både ut og inn. Han vet hva folk liker etter å ha sett det på nært hold i mange år og denne kunnskapen bruker han når han lager sine egne oppskrifter.

Restauranten og mikrobryggeriet med de foreløpig fire ølvariantene ligger idyllisk til på Zachariasbryggen og satser på å bli et populært møtested både for turister, lokale og ikke minst hjemmebryggere.

Skulle du like god musikk også, er det stadig konserter her der både kortreise og langreiste artister står på scenen og skaper ekstra god atmosfære. Da er det borget for minnerike kvelder for både ølentusiaster og andre entusiaster!