Den unge bryggerimesteren Waldemar Stoud Platou kom til det som den gang het Christiania i 1891. Han kom til Bergen etter å ha vært ansatt som teknisk leder ved Christiania Bryggeri. I Bergen kjøpte han et bryggeri på Kalfaret, og dette fikk navnet Hansa – Bergen var jo i sin tid gammel Hansastad. Det tok ikke lang tid før Hansa lagde øl som smakte langt bedre enn det utenlandske, det ble til og med hyllet under den store Verdensutstillingen i Paris! I 2001 hadde bryggeriet vokst seg så stort at de måtte inn i nye lokaler, ikke en gang hallene i Fløyfjellet var store nok til å møte etterspørselen!

Stolte øltradisjoner

Vi er stolte over de mange og flotte øltradisjonene som finnes i byen vår. Hansa er det mange som kjenner til, ikke bare i Bergen men i hele landet. I2006 startet Waldemars Mikrobryggeri opp i de gamle lokalene til Hansa, Kalfaret. Mikrobryggeriet ligger samme sted som brygghuset til Hansa lå en gang i tiden.

De flotte, store messingtankene til mikrobryggeriet befinner seg midt i Kalfaret Brygghus, noe som ikke minst er populært blant gjestene. Visjonen til bryggeriet er å brygge nytt øl ut fra gamle oppskrifter. Nå lages det også ølsorter som bare finnes i restauranten, og blir derfor å regne som eksklusiv vare.

Festlokaler og ølkurs

Kalfaret Brygghus ligger vakkert til i Hansaparken, der Hansas historie strekker seg over mer enn hundre år. Det tar kun sju minutter å spasere hit fra jernbanen og her kan du leie festlokaler, spise en deilig middag, drikke eget brygget øl og ikke minst bli kjent med Hansas egen historie på bryggeriets eget museum.

Dette er definitivt et flott sted for både kundetreff, firmafester og hyggelige vennelag. Sammen kan dere nemlig gå på ølskole, der dere får opplæring av sertifiserte ølskoleverter. Skoletiden er på rundt halvannet time og i løpet av denne tiden får du informasjon om de ulike øltypene, bryggerivirksomhet, og ikke minst får du smake på et stort utvalg med forskjellige sorter øl. Du lærer til og med å tappe øl rett fra kranen!

Utvalget på Cafe Bastant

Som du sikkert allerede har forstått er vi her på Cafe Bastant veldig stolt av både cafeen vår, byen vår Bergen og alle de lokale produsentene som finnes her. Vi kan derfor også tilby Waldemars Brown Ale her hos oss, fra mikrobryggeriet som har startet opp i de ærverdige, tidligere lokalene til Hansa. Også her forenes tradisjoner og historie med ny kunnskap og nye metoder. Dette skaper drikkevarer vi kan være stolte av og dette vil vi gjerne være med på å holde i hevd. Når du kommer som gjest til oss, skal du vite at ikke bare får du gode retter fra en meny som i hovedsakelig er basert på vestlandske råvarer og spesialiteter, men også drikke som er laget her i byen.

Når du nyter god mat og godt øl her hos oss, alene eller i hyggelig lag, så vet du på smakene at du er i Bergen – en by som er stolt av alle sine flotte tradisjoner og som stolt fører disse inn i fremtiden.